Förflytta dig till innehållet

Svenskfinland behöver en representant i Bryssel

Den 26 maj går Finland till val för att välja nästa Europaparlament.
I Europavalet är hela Finland en valkrets och man kan rösta på vilken som helst av kandidaterna.
Vi undertecknade ser det som otroligt viktigt att Åboland har en egen representant i parlamentet för att bevaka våra intressen.
Vi behöver personer som känner till vår vardag och förstår vår regions behov.
Personer som förstår hur något som skarven påverkar vår närmiljö eller vilka behov våra företag har på den inre marknaden och i handelspolitiken.
Vi behöver politiker som inte är rädda för att stå upp för mänskliga rättigheter och för minoriteter som den vi själva tillhör.
Därför stöder vi Ida Schauman.
Ida har över 10 års erfarenhet av politik och har jobbat med ämnen som ekonomi, fiske, jordbruk, försvar och infrastruktur bland annat på riksdagen.
Hon är varm, sympatisk men också otroligt skarp.
Hon har också visat att hon kan skapa resultat i realpolitiken i sitt arbete som SFP:s representant i Åbo stadsstyrelse.
I sitt arbete som chef för samhällsrelationer på Finlands Flyktinghjälp har Ida arbetat med en av vår tids mest utmanande frågor.
Hon är en av landets ledande experter på flyktingpolitik och är den som kan säkra att Europa följer de mänskliga rättigheterna så som man har förbundit sig till.
Europavalet är ett ödesval då vi väljer mellan ett mera slutet och splittrat eller ett mer öppet och sammansvetsat EU.
För oss är det klart att ett litet land som Finland gynnas av ett starkt EU som kan konkurrera med länder som Kina, USA och Indien.
Därför är det så viktigt att rösta i EU-valet, om vi inte gör det så är det någon annan som bestämmer vem som ska sitta vid makten.
Så gå och rösta gott folk, gärna som vi på SFP och på Ida Schauman.
Markus Blomquist, Mikael Holmberg, Malin Brännback, Niklas Guseff, Anne Eriksson, Henrika Enestam, Paola Fraboni, Anna-Karin Tötterman, Axel Simola, Paula Rajalin, Katarina Pihl, Solveig Basilier, Birgitta Gammals, Mats Malm, Gun Herranen, Gunilla Sandelin, Liisa Johansson, Gunveig Jörkell, Annika Koskinen, Alexander Kruglov, Alexander Rönnblad, Anders Kjellman, Ann-Helen Berg, Anna Korkman, Anna-Marie Österlund, Anni Hirvelä, Barbro Schauman, Bettina Rehnström, Camilla Sandell, Christine Engblom, Hanna Guseff, Fredric Donner, Fredrik Malmberg, Hannele Herranen, Helen Honkasaari, Jarina Leskinen, Petra Toivonen, Jenny Vuorenlinna, Josefin Wiik, Kristina Elia, Lars Nyberg, Latifa Fenina, Laura Raukunen, Maria Flemmich, Matilda Karlsson, Michael Lindholm, Nicoló Branchesi, Oscar Byman, Sharie Sveholm, Nina Lindholm, Sonja Rosenqvist, Staffan Sundström, Ville Berglund, Carolina Dahla, Ted Schauman, Wilhelm Berlin, Håkan Lövdahl, Jussi Jokinen, Dennis Rafkin, Harriet Silius, Icca Krook, Linda Mannila, Betty-Maj Forsman, Michaela Nordling, Emilia Ekholm, Anna Norrgård, Pippi Brander, Michaela Martiala, Jenni-My Isaksson, Nikolai Sumelius, Annette Råholm, Hanna Engblom, Carolina Stubb, Johan Werkelin, Barbro Sipilä, Leif Basilier, Henrik Hummelstedt

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *