Förflytta dig till innehållet

Här är vårdproducenterna – och deras priser – som Kimitoön slöt avtal med

ÅU-foto

Omsorgsnämnden i Kimitoöns kommun har godkänt ramavtal med de privata vårdproducenter som kommunen kan komma att köpa effektiverat serviceboende och intervallvård av.
Nämndens ordförande Niklas Guseff (SFP) understryker att kommunen fortfarande prioriterar den egna vården. Avtalet med vårdproducenterna fungerar mera som en buffert.
– Om vi plötsligt är i behov av vårdplatser har vi ett färdigt avtal att utgå från. Det är betydligt billigare än om vi försökte förhandla när behovet uppstår.
Guseff säger också att kommunen inte bundit sig vid att köpa de billigaste vårdplatserna.
Ärendet var uppe i omsorgsnämnden redan förra månaden men behandlades nu kompletterat med de exakta kostnaderna för vården (klicka på tabellen nedan för att öppna en större version).

Rangordnade producenter. Med dessa vårdaktörer har kommunen slutit ramavtal som möjliggör att kommunen kan köpa deras tjänster. Källa: Kimitoöns kommun. Grafik: Paul Söderholm

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter