Förflytta dig till innehållet

Unga i S:t Karins vill inte ha bara pekplattor i skolan

Alla elever gillar inte de digitala läromedlen utan tycker att det är lättare att lära sig med hjälp av traditionella läromedel.  ÅU-foto S:t Karins ungdomsfullmäktige föreslår…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Unga i S:t Karins vill inte ha bara pekplattor i skolan

  1. Göran Ek skrev

    En tablet ersätter inte en dator pga. inget tangentbord (kan köpas till) som gör det jobbigare att skriva på en platt glasyta, inget riktigt operativsystem utan en tablet är inget annat än en förstorad telefon med SAMMA operativsystem. Om man räknar bort dyrare Surface-produkter. Chromebooks är inte heller direkt ersättare till en vanlig bärbar dator med Windows 10/Linux av valfri distribution pga. att det är en Google dator med ChromeOS är också precis som med tablets begränsat gällande program.
    Detta visste alla som är mer insatta med tekniken och ser en tablet mer som en nöjesprodukt. Det bästa skulle vara med tablet + bärbar dator som inte är för långsam vilket de billigaste är och som inte duger till något mer än mediaspelare och enkel textbehandling. Problemet är att det är begränsat med resurser och man kan inte kräva att alla elever har egna datorer. För att inte tala om tekniska problem och programvara som används inte fungerar på x-apparatet med y-operativsystem, måste vara irriterande ibland att vara lärare i dagens läge om man inte är tekniknörd.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter