Förflytta dig till innehållet

Paul Oxley's Acoustic Circus-turné besöker Åbo och Kimito

Den akustiska musiken på turnén kommer att vara en mix av flera olika genres, bland annat pop, rock, jazz och flamenco.


Bandet Paul Oxley’s Unit är i höst aktuellt med det nya albumet All the Gods were Happy. Dessutom ordnas en akustisk turné som bland annat besöker Åbo och Kimito.
På den akustiska turnén spelas gamla välkända låtar av bandet, sånger från det nya albumet och några coverlåtar. Sammansättningen på turnén är dock lite annorlunda då Paul Oxley’s Unit för tillfället har en paus på ett år.
– På turnén har vi Rob Dominis på piano och keyboard, bröderna Jesús och Maestro Gómez på gitarr och trummor samt Teemu Åkerblom på bas. Själv kommer jag att sjunga och spela gitarr, berättar Paul Oxley.
Utöver Oxley är endast Dominis ordinarie medlem i bandet. De övriga ordinarie medlemmarna är finlandssvenskarna Uffe Enberg, Kjell Ekholm och Nicke Björkqvist.
– Vi har en paus med bandet nu men nästa år kommer vi antagligen ordna en turné då vi har 40-års jubileum.
Idén om att ordna höstens turné föddes i vintras i Spanien.
– Rob och jag åkte förra vintern till Spanien för att spela i Fuengirola. Där fattade jag intresse för Flamencomusik och började på måfå googla runt efter en flamencogitarrist som kunde spela tillsammans med oss. Jag hittade Jesús och bjöd in honom att spela tillsammans med oss. Det blev väldigt lyckat och vi började fundera på att vi kunde spela tillsammans i Finland också.
Musiken på turnén kommer att kombinera melodisk pop-rockmusik med jazz och flamenco.
– Musiken kommer att vara lite annorlunda då vi spelar våra sånger från albumen akustiskt. Dessutom blir det en intressant mix av olika genres.
Paul Oxley’s Unit var som störst på 1980-talet. Bandet har sedan dess haft konserter runtom i Finland och deras förra album släpptes 2016. Det nya albumet All the Gods were Happy släpps nu på fredagen.
– Musiken är i samma stil som tidigare men sångtexterna är aningen mer personliga och de är skrivna mer utgående från mina egna erfarenheter.

 • Paul Oxley’s Acoustic Circus-turné
  28 september i Kimito, Villa Lande
  29 september i Borgå, Kulturhuset Grand
  30 september i Tammerfors, Tanssiteatteri MD
  4 oktober i Helsingfors, Pop & Jazz konservatoriet
  5 oktober i Åbo, Sigyn-salen
  6 oktober i Vasa, O’Malley’s pub

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter