Förflytta dig till innehållet

Jack Vreeswijk sjunger om farsan och jag i Kimito och Pargas

Jack Vreeswijk. Uppträder i Pargas och Kimito i november. Foto: Per Jahnke


För fem år sen möttes Jack Vreeswijk och Fredrik Furu första gången backstage på en festival i Sverige. Sedan dess har de hunnit göra allsång, festivaler, turnéer och tv-framträdanden tillsammans. I höst är det dags igen då duon åker på turné i Svenskfinland.
De två albumaktuella artisterna bjuder på en konsertturné full av värme, humor och kärlek till musiken, sägs det i pressmeddelandet som deras agent har skickat.
Det är mer än 30 år sedan den svensk-holländska trubadurlegenden Cornelis Vreeswijk gick ur tiden. När hans son Jack uppträder ger han oss sin egen berättelse om sin far. Han bjuder på personliga, kärleksfulla tolkningar av Cornelis låtar och några härligt roliga historier om farsan och om hur vissa låtar kom till.
Jack kommer till Finland med den slutsålda turnén ”Farsan och jag” i bagaget. En rosad turné där han och Cajsa Stina Åkerström hyllade sina kända trubadurpappor Cornelis och Fred. I somras var Jack en av sommarpratarna i Sveriges Radio P1 och i fjol uppträdde han på den populära allsången på Skansen.
Den finlandssvenska pop-poeten Fredrik Furu berör många hjärtan med sina personliga texter och melodier. I höst släpper Jakobstadsfödde Fredrik sitt femte album på svenska. Den nya skivan ”Det som alla letar efter” är ett samarbete över gränserna med musiker och artister från Sverige och Finland. Under hösten uppträder Fredrik också i finskspråkiga gymnasier tillsammans med Krista Siegfrids.
Jack Vreeswijk och Fredrik Furu turnerar tillsammans i Finland i samband med Svenska veckan 2018 i november. I Åboland uppträder de i Villa Lande i Kimito den 1 november och i kultursalen i Piug i Pargas den 3 november.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter