Förflytta dig till innehållet

Jag vill uppmana den nya riksdagen att sätta stopp för detta rov som nu sker i kommunerna

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Har med förfäran följt med den absurda chockhöjningen av fastighetsskatt i Åbolands skärgård.
Råkade själv ut för samma sak här i Tenala för några år sedan, då man över en natt höjde skatten med 548 procent vilket jag inte fått någon ändring i, trots besvär.
Nu slås rekord på rekord med över 1 000-tals procents förhöjningar i Åbolands skärgård, vilket för många kan betyda att man måste sälja emedan ens inkomster inte längre räcker för att leva.
Kan inte med bästa vilja i världen förstå vart man vill komma då man på detta sätt avfolkar den sista bofasta befolkningen och samtidigt talar för att hålla landsbygd och skärgård levande.
Man vill helt tydligt bli av med oss gamlingar som slitit hela livet och nu med en liten pension – i många fall under 1 000 euro/mån, få njuta av att kunna bo i våra kära hemtrakter.
I stället verkar det som om man förväntar sig att rika stadsbor ska ta över våra nu, plötsligt, så värdefulla boplatser.
Jag vill uppmana den nya riksdagen att sätta stopp för detta rov som nu sker i kommunerna.
”Det som inte är rätt kan inte heller vara lag” sade i tiderna Olaus Petri redan på 1500-talet.
Karl Augustson
Tenala

Dela artikeln

0 kommentarer: “Jag vill uppmana den nya riksdagen att sätta stopp för detta rov som nu sker i kommunerna

  1. Göran Ek skrev

    Tyvärr tor jag inte dett det bir någon ändrang på denna idioti och stöld av egendom. Inte åtminstone innan någon viktigare person drabbas av denna höjning av straffskatt på egendom.
    Skatt på egendom är fel oberoende om man är rik eller fattig. Man äger ju något för att inte vara beroende av andra. Än sen om någon har mer? Det är något som sitter i människans gener och det skall man inte straffas för.
    Avundsjukan är en av de största hoten mot mänskigheten och är i samma klass som miljöförändringen och terrorism. Avundsjukan har varit orsak till krig och död precis som religion.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter