Förflytta dig till innehållet

Endast en SFP-röst är en garant för svenskan

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Daniel Tunérs påståenden i ÅU 11.4 kräver ett svar. Med hänvisning till en kristdemokratisk riksdagsledamot i Vasa valkrets får Tunér det att verka som om det för svenskspråkiga skulle löna sig att rösta på KD för svenskans skull. Tyvärr stämmer det här inte över huvud taget.
Eftersom KD och Sannfinländarna har ingått ett valförbund i Egentliga Finland är det fullt möjligt att en röst på KD gynnar Sannfinländarna, så att de tar det sista mandatet och garanten för den åboländska och svenskspråkiga intressebevakningen blir utanför.
Genom tiderna har Svenska folkpartiets ledamöter i riksdagen, genom aktiv intressebevakning och samarbete med andra, kunnat värna om de frågor som är viktiga för Åboland. Det är inget sammanträffande att vi under de senaste fyra åren, då SFP varit i opposition, har kunnat se rader av dåliga förslag för Åboland, svenskan och skärgården. Förslag som att införa en båtskatt och avgifter på förbindelsebåtar samt besluten om att lägga ner de flesta tingsrätterna i Svenskfinland och minska på Folktingets verksamhetsbidrag vittnar om hur stor betydelse det har vem som fattar besluten.
Det är ingen hemlighet att Stefan Wallins insatser var avgörande för att vi idag har Lövö bro. Endast genom en SFP-representation även i framtiden kan vi garantera att de regionala behoven bevakas. Endast en röst på SFP är också en garanterad röst för bevakningen av svenskans ställning i Finland. Tag ingen risk, rösta på en SFP:are för framtidens skull!
Fredrik Guseff
Partisekreterare, SFP

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter