Förflytta dig till innehållet

Värderingar väger tungt

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Jarl Ahlbeck anser (ÅU 9.4) att alla svenskspråkiga ska ge SFP sin röst i Egentliga Finlands valkrets oberoende av värderingar.
För mig personligen väger mina kristna och värdekonservativa värderingar lika tungt som vikten av att jag kan använda mig av mitt modersmål i vardagen.
Det många inte tänker på är att det behövs starka svenskspråkiga röster i andra partier för att svenskan inte ska marginaliseras.
Ett utmärkt exempel är riksdagsman Peter Östman från Vasa valkrets, samt hans föregångare.
Deras arbete har tills idag inneburit att Kristdemokraterna är det parti, jämte SFP, som enhälligt står upp för svenskan i riksdagen! Det ser man i alla omröstningar som hållits sedan många år tillbaka i tiden.
I Egentliga Finlands valkrets har Kristdemokraterna nu en ypperlig chans att få in en riksdagsman eftersom de har en uttalad toppkandidat.
Därför kan även en finlandssvensk med kristna värderingar tryggt rösta på KD och ändå vara trygg i att den kandidaten också står upp för svenskan.
Daniel Tunér

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter