Förflytta dig till innehållet

Ägghärvan i Pargas har klarnat – fallet sköts genom medling

För tre veckor sedan inträffade flera fall i Pargas där egendom hade skadats, klottats och smutsats genom kastande av hönsägg.

Sex brottsanmälningar registrerades med rubriceringen skadegörelse eller lindrig skadegörelse, och händelserna hade ägt rum kvällstid den 25 oktober och den 28 oktober.

Äggkastningarna hade skadat och kletat ner husfasader, fönster och bilar i Parsby, Skräbböle och Bläsnäs.

På basen av informationen i brottsanmälningarna, vittnesmål och målsägandes kameraövervakningsbilder kunde Pargaspolisen identifiera de ungdomar som varit direkt eller indirekt delaktiga i händelserna.

I samtal med gärningspersonerna blev det klart att de var delaktiga i alla sex fall.

De delaktiga ungdomarna är 14–15 år och kunde inte ge någon vettig orsak för äggkastningarna.

Enligt polisen kan vissa av personerna och målen för äggkastningen ha valts ut noggrannt.

Sköts genom medling

Alla målsägande och delaktiga i ägghärvan är villiga till medling. Därför skickas fallen till officiell medling, där parterna försöker komma överens om möjlig ersättning för skador och kostnader.

Polisen uppmanar vuxna att vara intresserade av vad ungdomar gör på sin fritid och att diskutera med dem om händelserna.

Dela artikeln

2 kommentarer: “Ägghärvan i Pargas har klarnat – fallet sköts genom medling

  1. Anders Laurén (Pargas) skrev

    Håller inte riktig med Marjo. Förr i världen var ofoget harmlöst; man ringde på folks dörrar och sprang och gömde sig. Nu är det förstörelse i olika grad 15-åringar sysslar med. Helt rätt att nån sätter ned foten och visar att det inte är okej. Konflikträdda föräldrar är väl närmast de som låter sina barn syssla med vad som helst i stället för att lära ut vett och etikett och ha bättre koll på vad ungarna håller på med.

  2. Marjo Larsson skrev

    För 20 år sen hade ingen brytt sig om ungdomar som kastat ägg på hus. Nu blir det genast polisanmälan… konflikträdda föräldrar utnyttjar rättsväsendet som nog har viktigare ärenden att reda ut.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter