Förflytta dig till innehållet

Åboskolorna bäst på motion – staden fick nationellt pris

ÅU-foto

Åbo stad har belönats med det riksomfattande Skolan i rörelse-priset, för sitt arbete med att främja skolevers motion och välbefinnande.
Åbo stad startade Skolan i rörelse -projektet under förra läsåret, och Åboskolornas resultat överträffade de nationella medeltalen för skolor som deltagit i projektet.
– I Åbo har man långsiktigt satsat på elevernas välbefinnande, och lärarna har gjort ett betydande arbete. Vi har velat förnya undervisningen genom att öka motion och rörelse under bland annat matematiktimmarna, så att elevernas aktivitet och energi hålls på en hög nivå. Priset är ett erkännande för ett värdefullt och lyckat arbete, säger Tommi Tuominen på Åbo stad.
Skolan i rörelse i Åbo har varit en inspirationskälla då andra städer startat och utvecklat sina egna Skolan i rörelse -projekt, sägs det i ett pressmeddelande om priset. Skolan i rörelse i Åbo ordnar över 200 timmar hobbyverksamhet i alla skolor inom den grundläggande utbildningen i Åbo. På en riksomfattande nivå är detta ett väldigt stort antal timmar.
– Skolan i rörelse genomförs på många olika sätt, bland annat genom långa raster med aktivitetsledare, anskaffning av rastredskap, mindre renoveringar på gårdarna och inomhus, motionsklubbar, aktiverande undervisningsmetoder och genom att ta med eleverna i verksamheten. Det finns ett stort behov att utveckla barnens motionskultur och i detta projekt har vi tagit många steg i rätt riktning, säger Annukka Muuri och Marie Rautio-Sipilä, koordinatorer för Skolan i rörelse i Åbo.
Priset på 5 000 euro utdelas av Undervisnings- och kulturministeriet. Också Uleåborg belönas. Prispengarna ska användas till att främja rörelse och motion i skolmiljö.

ÅU-foto

Arkivbild. Foto: Wilhelmina Sirén.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter