Förflytta dig till innehållet

”Visst har Finnferries gjort mycket bra och mycket rätt, men det är inte avgörande för oss som färdas över färjorna dagligen”

debattvinjett i blått nere till vänster och gul landsvägsfärja bakom

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Relaterade insändare

Skärgårdens förbindelser. Tack Håkan Fagerström för ditt svar (ÅU 6.5.2023).

Visst har Finferries gjort mycket bra och mycket rätt när man har satsat på kapacitet och miljövänlighet, det konstaterade jag också början av mitt förra brev (ÅU 28.4.2023).

Men det är inte det mest avgörande för mig och många andra som färdas över färjorna dagligen. Det avgörande är att det fungerar och att tidtabellerna håller.

Jag var kanske inte tillräckligt tydlig på punkten om hur grovt tidtabellerna för Nagu-Korpo färjpasset falerar för tillfället. Erika Silventoinen tar upp det mycket bra i sin insändare (ÅU 9.5.2023), så jag bryr mig inte om att gå närmare in på det här.

Förvisso är det alldeles korrekt att arbetet med tidtabellerna inte enbart ligger på Finferries bord, utan att även NTM-centralen i Egentliga Finland och Skärgårdsnämnden i Pargas stad har sina fingrar med i spelet.

Jag utgår ändå ifrån att det är på Finferries sakkunskapen ska finnas för vad som är möjligt vad gäller överfartstider med lossning och lastning. Att den nuvarande tidtabellen gått igenom, som det låter, en omfattande granskning av flera parter förvånar mig storligen. Fem minuter mellan avgångarna räcker inte för någon färja på passet Korpo–Nagu!

Vad gäller bränsletransporterna förstår jag att det finns regler och lagar som reglerar trafiken så att den ska vara så trygg som möjligt för alla.

Men att säga att dagens körschema inte blev förstört för den bränsletransport som möjligen var på väg till Houtskär, men inte kom i väg med den planerade färjan, är ur min synpunkt naivt. Men vi kan lämna det, för jag vet ju inte vad som sen hände.

Stick dig gärna in i Prästgården när du kommer till Houtskär så fortsätter vi diskussionen där. Förresten Håkan, välkommen på jobb som vd i världens vackraste skärgård och lycka till!

Vänligen,

Janette Lagerroos

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter