Förflytta dig till innehållet

Två offer och gärningsmannen vårdas ännu på ÅUCS – tillståndet stabilt

Tre personer vårdas fortfarande vid Åbo universitetscentralsjukhus efter fredagens knivattack i Åbo.

Två av dem får intensivvård på grund av skador som de fått på halsområdet men deras tillstånd är stabilt, meddelar sjukhuset.

Den misstänkta gärningsmannen har flyttats från intensivvårdsavdelningen till en annan avdelning på sjukhuset för att fortsättningsvis få vård på grund av sin skada i låret.

Övriga som skadades i attacken har redan fått åka hem.

Verksamheten på ÅUCS har till övriga delar normaliserats och säkerhetsåtgärder har upprätthållits i samarbete med övriga myndigheter.

Sjukhuset svarar samtidigt på kritik mot att ambulanserna i fredags tog för lång tid på sig att komma till de skakade.

– I offentligheten har det förekommit uppskattningar om att ambulansernas ankomst till platsen skulle ha varit fördröjd. Första hjälpen fick uppdraget från Nödcentralen kl. 16.04 och tog genast emot uppdraget och den första enheten från första hjälpen var hos patienten 4,5 minuter efter alarmet. Den sista patienttransporten till sjukhuset, som uppskattades som icke-brådskande, skedde 30 minuter efter att alarmet kommit från Nödcentralen. Allt som allt transporterades åtta patienter till sjukhuset.

Fältdirektörerna vid första hjälpen har lett sjuk- och hälsovården på fältet ytterst snabbt och effektivt, heter det i ett uttalande.

Sjukhusdirektör Petri Virolainen menar att det snabba agerandet hjälpte rädda livet på flera av offren för knivattacken.

HÄR SAMLAR VI ALLA ARTIKLAR OM ATTACKEN

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter