Förflytta dig till innehållet

Samlingspartiets syn på inflyttning

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Samlingspartiets syn på inflyttningen i Pargas ter sig lindrigt sagt märkvärdig. Med fördomsfulla och lite åldersrasistiska argument hävdar man att man inte vill ha ungdomar till Kyrksundsstranden som ”med sina bilar och festande stör omgivningen och att Pargas till sist blir med Svarte Petter i handen”. Man svartmålar ungdomar och även nyanlända med att säga att de per definition blir socialfall som inte kan betala hyran.
Pargas ska enligt samlingspartiet enbart bygga dyra bostäder som lockar rika personer i socioekonomins namn. Samtidigt som samhället oroar sig över den ökande mängden äldre över 65 år. ÅU:s ledare (15.12.2017) tar helt rätt fasta på vissa mekanismer som samverkar: ”När äldre byter till större lägenhet mot en mindre knuffar de samtidigt de unga i en besvärlig situation”. Det är inte svårt att hålla med ÅU som även konstaterar att ett singelhushåll är den vanligaste boendeformen i alla åldersgrupper.
Kyrksundsstranden har stått halvfärdig i mer än dussinet år. Många är de investerare som staden försökt locka för att bygga ut området. Nu har en investerare äntligen och självmant närmat sig staden och då vill samlingspartiet sätta käppar i hjulen! Käpprakt emot godkända strategin att tätare bosättning i centrum är ett av de vassaste spetsprojekten. I stadens nyss godkända strategi vill staden välkomna nya Pargasbor och i strategin står även ungdomarna i fokus. Nu ska vi ha tålamod att ge beredningen arbetsro och komma med förslag som står i linje med stadens strategi och som siktar på den efterlängtade utvecklingen av Pargas stads centrumområde.
Kurt Ekström
Stadsfullmäktigeledamot, SFP
Ordförande för bygg- och miljönämnden
Folke Pahlman
Stadsfullmäktigeledamot, SFP
Ledamot i bygg- och miljönämnden

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter