Förflytta dig till innehållet

Polisen hårdbevakar bilförare — intensiv blåstestning under julfestsäsongen

Foto: SPT Polisen ökar trafikövervakningen under julfestsäsongen -- för att komma åt rattonyktra. Övervakningen går under devisen "nykter i julfesttrafiken" och försiggår under två helger i november. Polisen gör blåstest på bilförare i synnerhet under kvällarna och nätterna, men förarnas körskick…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

En kommentar: “Polisen hårdbevakar bilförare — intensiv blåstestning under julfestsäsongen

  1. johan sundqvist skrev

    Jag har aldrig förstått det här med att polisen går ut i förväg och varnar om kontroller på vägarna, skulle ingen varning ges så skulle nog många flera narkotika- och alkoholpåverkade åka fast. När polisen agerar så här, gå ut i massmedia i förväg och säga när kontroller görs (fattas bara att man ännu säger tid och plats) göra det enklare för de som använder rusmedel, inte åka fast. Jag har haft körkort i 46 år, endast en gång under den här tiden har jag blåst i polisens alkoholmätare (visade noll) så man kan nog fråga sig, hur många kör med rusmedel i kroppen. Min åsikt är att polisen skulle fördela sina kontroller mer utspritt, inte enbart vid vissa tider, inte gå ut med varningar i förväg.
    Johan Sundqvist
    Dragsfjärd

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *