Förflytta dig till innehållet

Pargasföretagare öppnar webbköpcenter

Handmade Market. Färska Café Axo-företagaren Susané Henriksson och Erik Sumelius är två av delägarna i Aboshop som lanserar webbköpcentret för produkter med lokal anknytning.


Man har nu lanserat den första versionen av köpcentret Handmade Market, men än så länge gapar hyllorna – och butikerna – för det mesta tomma. Men det ska det bli en ändring på, förhoppningsvis redan till början av nästa år.
– Vi har fört diskussioner också med näringslivsenheten vid Pargas stad och kommit fram till att det verkligen finns ett behov av den här typens tjänst. Vi riktar oss först och främst till mindre företagare som inte nödvändigtvis har tid och resurser att på egen hand starta upp en webbutik, men ändå vill haka på, säger Erik Sumelius som är en av de fem företagarna bakom konceptet.
– Det kan till exempel handla om syltburkar, saft, trycksaker eller egentligen vad som helst, säger Susané Henriksson.
De andra namnen bakom företaget Abomedia är Mikael Syrjälä, Mikael Aalto och Staffan Sundström.

Logistiken sköter försäljaren om

Det som Handmade Market erbjuder är en produkthylla, köpkorg, betalningssystem samt rapporter för bokförningsändamål och statistik. Det enda som faller på butikshållarens ansvar är själva logistiken – det vill säga att se till att skicka varan till kunden efter att betalningen genomförts.
Prissättningen och produktpaketeringen – till exempel att man säljer syltburkar i set om fem stycken istället för enskilt eller om man vill baka in leveranskostnaden i priset eller ha det skilt – är sedan upp till varje enskild butiksägare att besluta om.
– Man behöver inte heller ha lagerbokföring i sin webbutik, utan det går också att sälja tjänster som har ett fast pris eller beställningsvaror som tillverkas enligt en förutbestämd leveranstid, säger Sumelius.

Abomedia sköter uppdateringarna

Det är också Abomedia som ser till att produktbilder och information laddas upp i butiken, det är inget kunden – åtminstone för tillfället – själv kan göra.
I startpaketet ingår fem produktplatser i butiken som sedan kan utökas eller uppdateras enligt behov. Alla skilda butiker får en egen url-adress i formatet aboshop.fi/butiksnamn och det går enkelt att länka direkt till butiken från hantverkarens eller företagarens egen webbplats.

Dela artikeln

4 kommentarer: “Pargasföretagare öppnar webbköpcenter

  1. Göran Ek skrev

    Idén är bra, men man borde ha fått fler med innan lansering. Just nu ser det mer ut som att det är i beta-stadiet utan innehåll. Skulle även vara bra med ett alternativ att man hämtar sin beställning från ett fast ställe, lite som med postpaket och för aningen lägre avgift på fraktkostnader.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter