Förflytta dig till innehållet

Larm om konstverk som liknande en död människa

Konstverk vid masugnsruinen i Dalsbruk. Men den flytande dockan orsakade också larm. Foto: Norpas

Då en person förra veckan slog larm om en människa som flyter livlös i vattnet i dammen vid masugnsruinen i Dalsbruk så visade det sig vara frågan om spanska konstnären Joaquin Jaras miljökonstverk.

– Vi hade inte skylten uppe som skulle ha upplyst om att det var en docka, men snart ska vi sätta upp skylten, säger Ville Laitinen, verksamhetsledare vid kulturfestivalen Norpas som beställde konstverket.

Var verket finns just nu vet han inte men enligt ÅU:s uppgifter torde det ha bogserats till stranden, så flera larm lär väl knappast bli aktuella.

– I alla fall var det korrekt att slå larm, säger överkonstapel Mika Asklöf vid Kimitopolisen. Man kan ju inte veta att det plötsligt finns ett konstverk föreställande en människa flytande mitt i dammen.

Jaras tanke med sina miljökonstverk är att de skapas av naturens egna material och förmultnar och försvinner efter någon tid.

Hans konstverk i dammen förankrades med en kätting i bottnen och tanken var att det sedan skulle sjunka.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter