Förflytta dig till innehållet

Känns osäkert att bli gammal med Varha

debattvinjett nere till vänster, bild av rullstolar bakom

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Vården. Är Varhas uppgift att riva allt det gamla som fungerat och komma på sämre och i många fall dyrare lösningar?

Då det gäller trygghetslarmet lutar det åt det hållet att åldringar (jag och många med mej) som bor hemma utan hemvård blir utan trygghetslarm.

De flesta mäniskor undrar fortfarande vad välfärdsområdet är för instans. Det har varit verksamt i ett år men alla beslut som gjorts handlar om indragningar och besparingar och långa vårdköer.

På sociala medier och av insändarna är 90 procent negativa skrivelser.

Många föreningar och möten har haft chefer från Varha på besök för att berätta om verksamheten, men inget blir sagt då man konstaterar att allt är så nytt ännu och att det är oklart hur det kommer att se ut i slutändan.

Här behövs flera politiker som Nina Söderlund som kan och vill förklara så att alla förstår.

Personligen är jag rädd för att bli riktigt gammal och i behov av vård, för man har säkert avvecklat all vård tills dess, då utbildad vårdpersonal sökt sej till andra yrken.

Widar Nyberg

Pargas

Dela artikeln

En kommentar: “Känns osäkert att bli gammal med Varha

  1. Pehr-Olof Rönnholm skrev

    Du har tyvärr alltför rätt. Riksdagen skapade en överdimensionerad vårdförvaltning som man inte kan föverkliga utan att använda de egentliga vårdresurserna i sina ansträngningar att få den att fungera. Nu gäller det för oss att stå på egna ben tills våra dagar är räknade.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter