Förflytta dig till innehållet

Fortsatt strul i tågtrafiken – tågturer mellan Åbo och Tammerfors ersätts med bussar

Annina Suominen
Människor på en perrong.
Tåget från Tammerfors till Åbo hamn, som startade klockan 5.50, är försenad ungefär 35 minuter på grund av att tåget tvingades vänta på förbindelsetrafik.
Kylan och den rikliga snömängden fortsätter att försvåra tågtrafiken. Under torsdag och fredag ersätts flera tåg till och från Åbo med bussar.
Tåget 6.55 från Åbo till Tammerfors ersattes med buss. Tåget 15.11 från Tammerfors till Åbo ersätts med en buss som inte stannar på mellanstationer.
På fredag ersätts tåget klockan 6.55 från Åbo till Tammerfors med buss som inte stannar på mellanstationer. Även eftermiddagståget 15.11 från Tammerfors ersätts med en buss som går direkt till Åbo.
De tuffa väderförhållandena har också lett till förseningar. Enligt VR:s uppgifter är det endast 60 procent av fjärrtågen som lyckas hålla tidtabellerna just nu. Det är framför allt tågens trycklufts- och elsystem som påverkas negativt av kylan och snön.
ÅU/SPT

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter