Förflytta dig till innehållet

Företagsamhetstävlingen Get the Deal ordnas nu för sjätte året – och återvänder till Pargas

Redo för GTD. Fyra lag bestående av fyra ungdomar var tävlar om ett penningpris i årets Get the Deal-tävling. Foto: Mikaael Heinrichs


Fyra lag från Åbo, Pargas och Kimitoön bestående av andra stadiets studerande deltar i årets tävling som har sitt högkvarter i PIUG i Pargas.
Uppdragen lottades ut i torsdags kväll då tävlingen höll kick off. Ungdomarna har drygt två och ett halvt dygn på sig att lösa det case som uppdragsgivarna gett dem samt att övertyga juryn med sina presentationer i söndagens final.


Längs med vägen får ungdomarna råd av expertcoacher och har uppdragsgivarna till sitt förfogande.

Årets deltagare och uppdrag
Åbolands yrkesinstitut (Lilla Hanken) – gymet Annasport i S:t Karins som vill få fart på marknadsföringen till unga.
Paraisten lukio – Kimitoöns kommun som vill förnya September Open-konceptet.
Kimitoöns gymnasium – Bed & breakfastföretaget Köpmans i Nagu som vill locka folk under vinterhalvåret.
Pargas svenska gymnasium – Pargas stads ungdomsshow ”Cloud Nine” som vill ha idéer till årets ”finurliga marknadsföringskampanj”.

PSG håller i trådarna

Det är Pargas svenska gymnasium som står för arrangemangen i och med att tävlingen är en av de entreprenörskurser som erbjuds i skolan. Förutom samarbetsskolorna (de deltagande lagen) stöds tävlingen av Kimitoöns kommun, Åbo stad, Pargas stad, Aktia och Svenska kulturfonden.
Tävlingen är tvåspråkig och alla deltagande lag får använda sig av antingen svenska eller finska i sina presentationer.

Coacher hjälper till

Som mentorer eller coacher under fredag och lördag fungerar Tove Hagström med fokus på bland annat muntlig framställning, Johanna Lindström med fokus på marknadsförning, Filip Lundsten med företagarsynvinkel som tidigare har deltagit i GTD samt Sara Enroth-Nyman som bland annat ser till gruppdynamiken och arbetsfördelningen. Oliwer Bäcklund håller i det praktiska.

Finalen i direktsändning

Alla deltagande lag är inkvarterade på Hotel Kalkstrand i Pargas och har mötesrum till sitt förfogande i PIUG under tävlingens lopp.
– Tyvärr kunde inte Katedralskolan i Åbo som tidigare varit med delta i år eftersom tävlingen krockade med deras provvecka, konstaterar Oliwer Bäcklund.
Finalen på söndag inleds klockan 11 och kommer att streamas direkt på Get the Deal-tävlingens Facebooksida.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter