Förflytta dig till innehållet

Förbindelsebåtarna kör ut post bara en gång i veckan – Posten säger upp avtal i skärgården

Linnea de la Chapelle/SPT På grund av lägre utdelningsfrekvens har Posten sagt upp avtalen med flera underleverantörer i skärgården. En av dem är Jan-Erik Karlsson i…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

0 kommentarer: “Förbindelsebåtarna kör ut post bara en gång i veckan – Posten säger upp avtal i skärgården

  1. Göran Ek skrev

    Inte skapar man en levande landsbyggd genom att ta bort tjänster, men det är klart att någonstans måste det sparas om det inte behövs i lika stor utsträckning som för 20 år sedan. Att posten delas ut bara en gång i veckan är att spara för mycket. Vad är nästa, att invånarna får själv söka posten och även betala för den?

  2. Yngve Lindqvist skrev

    Det är en märklig tolkning som posten har. Posten är ett av staten ägt bolag. I postlagen står att där posten sköter utdelning av tidningar skall även breven delas ut längs rutten fem dagar i veckan. Här i Nagu har posten styvnackat hållit fast vid att inga brev delas ut tisdagar. på tisdagarna kör utdelarna ut endast dagstidningarna. Vad är inbesparingen av en dylik filosofi. Dethär gäller alla övriga utdelningsområden förutom kyrkbacken, där man har tidig morgonutdelning av tidningar. På kyrkbacken förstår jag det blir en inbesparing då en utdelning blir borta 1 dag/vecka, men i periferin blir det ingen inbesparing då utdelaren ändå kör. I och med att postservicen försämras minskar även användningen av postens tjänster, men kanske ledningen vill bli arbetslösa då ingen post längre skickas.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter