Förflytta dig till innehållet

UPPDATERAD: Grävarbeten för nya idrottshallen i Pargas släckte ned nuvarande PIUG – efter klockan 18 kom elen tillbaka

Privat
Gröna träd, regnvåt asfalt och en grävmaskin
På lördagseftermiddagen står det klart att det är grävarbetena vid PIUG i Pargas har förorsakat det omfattande elabrottet i idrotts- och ungdomsgården.

Ett elavbrott har sedan lördag förmiddag mörklagt stora delar av Pargas idrotts- och ungdomsgård PIUG i Pargas.

Klockan 14.25 meddelar stadens tekniska chef Jonas Nylund att felet har hittats.

– Byggarna av nya idrottshallen har grävt av elkabeln som går till PIUG. Reparatörer är på plats och reparationsarbetena beräknas pågå till cirka klockan 18.30 på lördag, meddelar han.

Alla planerade matcher och andra evenemang i PIUG på lördagen har ställts in, bland annat för att de elektroniska dörrlåsen inte har fungerat.

De handbollsmatcher som skulle ha spelats flyttades till PIF center.

Åtminstone SC Wolves skulle också ha haft match i PIUG i dag.

Klockan 18.13 på lördag meddelar staden att elen är tillbaka i PIUG igen.

Artikeln uppdaterad klockan 12.15 med kommentarer av tekniska chefen. Artikeln uppdaterad också klockan 13.05 med att de elektroniska dörrlåsen inte fungerar. Artikeln uppdaterad helt och hållet klockan 14.28 med nya uppgifter om att felet har hittats och den beräknade tiden för reparationerna. Klockan 18.29 uppdaterades artikeln med uppgifterna om att elen är tillbaka igen.

Dela artikeln

En kommentar: “UPPDATERAD: Grävarbeten för nya idrottshallen i Pargas släckte ned nuvarande PIUG – efter klockan 18 kom elen tillbaka

  1. Rolle Möller skrev

    Det är ju kanske inte helt överraskande att huvudmatningen till PIUG är nedgrävd från ett distributionsskåp eller en transformator. Caruna tillhandahåller kabelvisningar, helt gratis dessutom. Alla teleoperatörer och elnätverksägare gör det men man måste ju komma ihåg att beställa kabelvisningen i tid, ofta minst tre vardagar i förväg.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter