Förflytta dig till innehållet

Axxell och Novia inleder samarbete – gör det lättare för Axxellstudenter att studera vidare

Arkiv/Jan-Ole Edberg
En ingång till ett hus.

Arkiv/Jan-Ole Edberg

Projektet leds av Yrkeshögskolan Novia. Foto: J-O Edberg


Axxell och Novia har ingått ett samarbete för att Axxellstuderande ska kunna avlägga yrkeshögskolekurser. Tanken är att göra det lättare för studenter på andra stadiet att senare få en studieplats vid Novia.
Samarbetet betyder att studerande i Axxell kan byta ut en examensdel, eller valbara gemensamma ämnen, mot studier vid Öppna yrkeshögskolan vid Novia.
Axxell-studenterna kan sedan anhålla om fortsatta studier direkt vid Novia utan urvalsprov.
Förutsättningen är att samtliga 30 studiepoäng är avlagda med godkänt vitsord och att studeranden har ett examensbetyg från Axxell.
Det finns modeller för färdiga studiestigar beroende på vad studenten vill fortsätta studera vid Novia. Vid Novia i Åbo gäller det följande utbildningar: sjukskötare, hälsovårdare, tradenom och sjökapten.
Alla som avlagt en grundexamen har behörighet att söka till utbildningar på universitet eller yrkeshögskola.
Enligt den utvärdering som görs i slutet av studierna uppger cirka 30 procent av Axxells studerande att de planerar att studera vidare på tredje stadiet efter sin examen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter