Några svar gällande Ukrainas sak

Åbo Underrättelsers logo
Publicerad:

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Riksdagsvalet. Finland får absolut inte glömma bort Ukrainas situation och det enorma lidande som människorna där blivit utsatta för.

Ej heller får vi glömma deras kolossala hjälpbehov. Ukraina behöver såväl humanitär, medicinsk som militär hjälp och allt det måste dom få för att kunna fortsätta sin kamp mot diktatorn Putin och hans barbariska invasion. Krigets utgång är otroligt viktigt inte enbart för ukrainarna och Ukraina utan även för finländarna och Finland. Och på sikt för hela Europa.

Jag tackar Jarl Ahlbeck för hans ord i insändaren (ÅU 2.3).

Dock måste jag poängtera att jag personligen inte gjort något särskilt modigt. Jag blott säger saken som den är. Det är Ukrainas folk, civila och soldater, som är modiga. De är hjältarna som försvarar sitt land mot Putins horder. De är hjältar varje dag, vecka efter vecka, månad efter månad, år efter år. Herojam slava!

Jag kan som enskild människa bara göra det som finns i min kraft men det kan jag i alla fall lova att ifall jag blir invald till riksdagen i april så kommer jag inte att låta Ukrainas kamp falla i glömska.

Ukraina måste vinna kriget. Där finns helt enkelt inga alternativ.

Jag vill samtidigt med några ord kommentera Mikko Lagerspetz fina analys av statyn ”Möte i Åbo 1812” (ÅU 28.2). Rysslands bakomliggande politiska revirmarkering och pågående imperialistiska aggression är precis orsaken varför jag anser att statyn borde bort från gatubilden och in på museum.

Terhi Vörlund-Wallenius Riksdagskandidat, SFP

Publicerad: