Förflytta dig till innehållet

ÅA inledde läsåret med prisutdelning

Åbo Akademis flagga. foto: Stefan Crämer

Åbo Akademi. foto: Stefan CrämerI samband med att Åbo Akademi på torsdagen 29invigde läsåret 2017-2018 delades flera priser och stipendier ut.

Här är pristagarna:

Forskarpriset
TkD Simon Holmbacka tilldelas ett forskarpris om 6 000 euro för sin doktorsavhandling i datateknik med titeln Energy Aware Software for Many-Core Systems.

FD Freja Rudels tilldelas ett forskarpris om 6 000 euro för sin doktorsavhandling i litteraturvetenskap med titeln I berättandets makt. Om tre romankroppar av Per Olov Enquist.

Lärarpriset
Akademilektor, ED Anna-Greta Nyström tilldelas årets lärarpris om 6 000 euro. Nyström har under flera år målmedvetet arbetat för att förnya undervisningen inom ekonomutbildningen, med gränsöverskridande kurser och samverkan som ledstjärnor. Hon har på ett innovativt sätt skapat projektkurser, där studerande vid Åbo Akademi fått jobba med konkreta problem.

Årets handledare
Två personer mottar pris som årets handledare. Handledarpriserna på 1 500 euro vardera utdelas på basis av studerandes nomineringar.

Årets handledare är FD Anders Ahlbäck, t.f. universitetslärare i historia. Ahlbäck beskrivs som en handledare som ger konstruktiv och konkret kritik. Han håller välstrukturerade seminarier, som driver skrivprocessen framåt och stöder också kamrathandledning.

Årets handledare är PeM Johan Korhonen, universitetslärare i specialpedagogik. Korhonen beskrivs som en handledare som ger klara direktiv och konstruktiv feedback.

Han tar sig tid för studenterna och behandlar alla lika, samt visar ett genuint intresse för studenternas arbeten och inspirerar genom sin egen iver för forskningen vid Akademin. Han har också humor och en avslappnad attityd och gör avhandlingsskrivandet till en trevlig och lärorik upplevelse. 

Åbo Akademi delar, som tack för insatsen i akademisamfundet, ut stipendium åt två studerande som uppvisar en hyfsad studieframgång och som har bedrivit allmännyttig aktivitet akademin till gagn.

Stipendierna om 1 000 euro var ges i år till PeK Thomas Hällund och TkK Mattias Strandberg.

Stipendiet ges till Thomas Hällund med motiveringen att han i flera perioder varit en aktiv medlem av pedagogiska fakultetens fakultetsråd och senare vid fakultetsrådet för fakulteten för pedagogik och välfärdsstudier, samtidigt har han goda studieprestationer.

Mattias Strandberg beviljas stipendiet för sitt aktiva engagemang i verksamheten vid fakulteten för naturvetenskaper och teknik, bland annat som medlem av fakultetsrådet, i beredningsgrupper för professurer samt i fakultetens PR- och kommunikationsteam. 

Högskolestiftelsen i Österbotten delar årligen ut Ann-Mari Finniläs pris. Priset om 5 000 euro ges åt en eller flera personer för framgångsrik verksamhet inom forskning, för undervisning eller för utveckling av Åbo Akademis verksamhet i Vasa.

I år tilldelades Ann-Mari Finniläs pris studentkåren Pedavoces och dess dirigent sedan 2009, Maria Timoshenko. Motiveringen är att Pedavoces, utöver att vara en givande studentföreningsverksamhet, har blivit ett visitkort som sprider ett positivt budskap om verksamheten vid Åbo Akademis universitetscampus i Vasa.

LÄS OCKSÅ REKTOR MIKKO HUPAS INSKRIPTIONSTAL HÄR

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter