Förflytta dig till innehållet

60-åringarnas tur – på Kimitoön kan nu följande åldersgrupp boka tid för coronavaccinering

På Kimitoön har det nu blivit dags för 60–64-åringarna att boka tid för coronavaccinering. Tidsbokningen har öppnat i dag.

Det här meddelar Kimitoöns kommun på sin webbsida, och poängterar att man bör ha fyllt 60 år redan då man bokar tiden.

Kimitoöns kommun ser helst att man bokar sin vaccinationstid på webben, där man också kan välja om man önskar bli vaccinerad i Kimito eller i Dalsbruk.

Alla som bor hemma, som inte är klienter hos hemvården, vaccineras antingen i rådgivningens utrymmen i Kimito hälsostation eller i hälsovårdens närservicepunkt i Dalsbruk.

Ifall det inte finns bokningsbara tider för vaccination i webbtidsbokningen betyder det att tiderna för tillfället är slut – då lönar det sig inte heller att försöka boka tid per telefon. Vaccineringen på Kimitoön framskrider enligt tillgången på vaccin och lediga tider sätts in i takt med att vaccin levereras.

Just nu påverkas vaccinationstakten av att många får sin andra vaccindos. Tid för den andra vaccindosen får man vid det första vaccinationstillfället, den ska man alltså inte boka själv.

Över 40 procent av Kimitoöborna har nu fått sin första vaccindos, medan tre procent fått också sin andra dos.

Just nu vaccineras på Kimitoön alla 65 år fyllda och äldre personer. Också 16-69 åringar i riskgrupp 1 eller 2 vaccineras nu.

Dela artikeln

En kommentar: “60-åringarnas tur – på Kimitoön kan nu följande åldersgrupp boka tid för coronavaccinering

  1. Saku Kallio skrev

    Hur kommer det sig att Pargas redan förra veckan vaccinerade 55:år och äldre, men i Kimitoön börjas det med 60:år och äldre först den här veckan?

    Delas inte vaccinet ut enligt antalet i vissa åldersgrupper till kommunerna?

    Då borde ju alla kommuner samtidigt komma till nästa åldersgrupp i vaccineringen.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter