Förflytta dig till innehållet

Yle: Resebyrån Matkavekka inhiberade 40 semesterflyg

Människor som står framför en skärm med uppgifter om flygtider på en flygplats.

Helsingfors-Vanda flygplats, terminal 2. Foto: Linnea de la Chapelle/SPT


Den främsta orsaken till de indragna flygen uppges vara försämrad efterfrågan och förhandsbokning av bolagets paketresor.

Enligt Yle handlar det främst om semesterresor till Grekland, Cypern och Portugal som skulle ha ägt rum i april och maj, men som nu har avbokats.
Matkavekka ordnar semesterflyg från 14 olika flygplatser i Finland. Åbo är inte en av dem, utan Björneborg är den som ligger närmast.
– Vi kom fram till att det inte lönar sig att ordna resorna. Vi vill undvika en avbokning i sista minuten, säger försäljningschef Hanna Lehtonen på Matkavekka i en intervju för Yle.
En förutsättning för bolagets lönsamhet är att flygen är fullsatta. Enligt Finlands förbund för resebyråer finns det däremot ingen orsak till oro.
– Avbokningen av flyg är helt normal praxis i branschen. Researrangörerna vill minimera sina förluster, säger förbundets vd Heli Mäki-Fränti till Yle.
För en vecka sedan kom nyheten om att världens äldsta resebyrå, brittiska Thomas Cook, har gått i konkurs. 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter