Förflytta dig till innehållet

Yle: Fartygsinspektörer misstänks ha tagit emot mutor av Viking Line – Stockholms tingsrätt behandlar ärendet

Pressbild/Viking Line
Fartyg på havet

Pressbild/Viking Line

Viking Cinderella. Pressbild/Viking Line


Fartygsinspektörer vid svenska Transportstyrelsen misstänks ha tagit emot mutor i samband med inspektion av fartyget Viking Cinderella, rapporterar Svenska Yle. Fallet behandlas i Stockholms tingsrätt.

Svenska Yle har tagit sig en titt på fallets förundersökningsmaterial. Av förundersökningsmaterialet framgår det bland annat att Transportstyrelsens inspektörer sovit i lyxhytter på fartyget och ätit middag med fartygets befälhavare.
Dessutom ska konjaksflaskor ha försvunnit under inspektionsbesöket, enligt vittnesmål.
Svenska Yle skriver att det var personalen vid Viking Line som slog larm om att inspektionen kanske inte skötts ordentligt.
Enligt vittnen som polisen talat med har middagar mellan inspektörer och befälhavare förekommit också tidigare, och även efter inspektionen som nu behandlas i tingsrätten.
Viking Cinderella trafikerar rutten Stockholm-Mariehamn.

Läs också:

Dela artikeln

3 kommentarer: “Yle: Fartygsinspektörer misstänks ha tagit emot mutor av Viking Line – Stockholms tingsrätt behandlar ärendet

  1. Kenneth Wilen skrev

    Anngående utflyttning gör någonting för Pargas och Kimito så flyttar inte människor bort tex Pargad en Ordentlig Simhall och öppna köpmansgatan för trafik som det var förr

  2. Jan Malmvest skrev

    Pekka, du inleder meningen med ett starkt försvar av Viking Line; ”Att bjuda inspektören är ju ett normalt förfarande”. Ja, kutym är ju att inspektören bjuds på husrum och mat, som i dom flesta liknande sammanhang. Lyxhytt torde höra till kategorin överdriven lyx. Att sen maten klassas av vanligt folk som lyx är inget du reflekterar över? Samt gratis dyr konjak.

  3. Pekka Jansen skrev

    Att bjuda inspektören på mat och hyttplats är ju ett normalt förfarande. Det är ju ett måste då hen i allmänhet är med på resa. Det blir lätt tre rätters måltid om man börjar med förrätt och avslutar med efterrätt. Det handlar om normal gästfrihet. Inte skall detta påverka inspektörens integritet och omdöme. Att befälh fungerar som värd är ju också helt normalt. Om det varit frågan om överdriven lyx och stort alkoholintag blir ju saken en annan.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter