Förflytta dig till innehållet

Wolves raka vägen tillbaka till innebandytvåan – övertygade i kvalets första skede

Sergei Nurmis första piskrapp hittade hem. Patri Filatoff är först framme och gratulerar. Foto: Mikael Heinrichs


Det var en nöjd och lättad men samtidigt genomvåt Wolves-tränare Marko Vehmanen som några minuter efter slutsignalen i SC Wolves kvalseger med 6–2 konstaterade att han är väldigt stolt över sitt lag – som avslutade säsongen med 14 raka segrar och således tog steget tillbaka till division 2 där man spelade säsongen 2017–18.
Trots att Vehmanen tyckte att laget gjorde en av sina sämsta öppningsperioder på länge, ledde hemmalaget med 2–0 efter 15 spelade minuter då Patri Filatoff och Toni Hurme nätat.
– I den andra perioden kom vi bättre in i matchen och förde spelet. Dessutom gjorde vi några riktigt snygga mål, konstaterade han.

Identiska backmål

Då menar han Sergei Nurmis två backmål som gick rätt upp i krysset. Det första kom från vänster och det andra från höger sida – i övrigt var målen så gott som kopior av varandra. Krister Mähönen satte ännu 5–0 i mittenperioden och avancemanget började se klart ut.

Publiken trivdes på PIUG:s läktare. Foto: Mikael Heinrichs


– Det var ingen större panik på slutet trots att motståndarna kom åt att reducera ett par gånger, men vi lyckades hålla huvudena kalla och spela säkert, sade Vehmanen.
Raumolaget SalBa/2 som vann den andra västkustzonen i division 3 spräckte Jesse Salos nolla sju minuter före full tid, men 5–1 höll sig inte länge då Mähönen ökade på till 6–1 nästan omgående. SalBa/2 reducerade ännu till 6–2 med ett backskott på slutet, men de 192 på läktaren fick jubla då slutsignalen ljöd.


För Vehmanen var det duschen som kallade – med kläderna på, förstås.
– Jag är väldigt stolt över hela laget som verkligen har utvecklats och visat att de vill tillbaka till tvåan. Jag har inte behövt stå och skrika under träningspassen, utan killarna har själva piskat sig framåt och de har en enorm vilja att vinna och gå framåt. Det här var – precis som det varit hela säsongen – en riktig lagseger, sade Vehmanen som inte ännu i detta skede kan eller vill säga något om sin egen fortsättning.
– Vi ska väl fira litet först, vi tar det snacket senare.

SC Wolves–SalBa/2 6–2 (2–0, 3–0, 1–2)

  • Wolves poängplockare: Krister Mähönen 2+2, Sergei Nurmi 2+0, Patri Filatoff 1+1, Toni Hurme 1+0, Teemu Junno 0+1, Joel Ylistalo 0+1.
  • Målvaktsingripanden: Jesse Salo, Wolves 24, Taneli Nurmela, SalBa/2 20.
  • Publik: 192

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter