Förflytta dig till innehållet

Vegånia matfestival bjuder på smaker från Vietnam, Japan och Medelhavet

All mat som serveras på festivalen är helt vegansk. Foto: Lilly Björklund Idag sätter veganmatfestivalen Vegånia igång på Gamla Stortorget i Åbo. Evenemanget håller på den 2--3…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Vegånia matfestival bjuder på smaker från Vietnam, Japan och Medelhavet

  1. Göran Ek skrev

    Inget fel med vegetariskt…. om man följer det som förr var vegetariskt moch som nu kallas för lakto-ovo-vegetariskt, dvs. fisk, skaldjur, ägg och mejeriprodukter men inte kött. Fisk är inte kött 🙂
    Äter en vegan konstgjort kött? Inget djur har fått sätta livet till, alltså det är etiskt producerat ”kött” men extremt dyrt. Och insekter då, äter en vegan det då?
    Sen fattar jag mig inte på varför vegetarisk mat skall imitera kött gällande smak, utseende och konsistens. Är det för att försöka lura ”onda” köttätare?
    Visst kan man minska på sin konusmtion av kött men aldrig att man ger upp alla animaliska produkter. Människan har i alla tider varit en allätare och kommer även i framtiden att vara det även om vissa veganer som påminner om sektmedlemmar och deras propaganda att få folk omvända tror annat.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter