Förflytta dig till innehållet

Susanna Tapani förstärker liganykomlingen TPS

Susanna Tapani. Förstärker TPS hockeydamer. Foto: TPS


Liganykomlingen TPS damlag i ishockey förstärks med 25-åriga Susanna Tapani, som byter Raumolaget Lukko mot Åboklubben inför den kommande hockeysäsongen. Letalabördiga Tapani har varit med i landslaget sedan 2011 och var med i OS-truppen som tog brons i Pyeongchang i februari i år. Hon har dessutom tre VM-brons (2011, 2015 och 2017) på sin meritlista.
– Jag har bott i Åbo i tio års tid och blivit något av en Åbobo under den tiden. Det är fint att TPS-damerna spelar ligahockey och att jag får chansen att bli en del av den här berättelsen. Förutsättningarna för ishockey är utmärkta i Åbo och jag hoppas kunna inspirera unga flickor och damer att börja spela ishockey, säger Tapani i TPS pressmeddelande.

Multitalang av rang

Tapani är en verklig multitalang som förutom ishockeyn har spelat på landets högsta serienivå i ringette och innebandy. I ringette har hon tre VM-guld (2010, 2016, 2017). Hon representerade TPS i innebandyligan säsongen 2016-17.
Dessutom spelar hon för tillfället fotboll i division 3 för Resolaget RaiFu, där hon nyligen gjorde fem mål i segermatchen mot Pargas IF. Hon ligger för tillfället tvåa i skytteligan i division 3 med 22 mål på sju (!) matcher, ett snitt på över tre mål per match.
 
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter