Förflytta dig till innehållet

Spårvagnsfråga till Jan-Erik Wiik

vit spårvagn närmar sig kameran, snö kring skenorna
Foto: Saku Lindblad

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Relaterade insändare

Spårvagn i Åbo. Det har varit intressant att följa Jan-Erik Wiiks underfundiga resonemang i frågan om spårvägar i Åbo. Nu skulle jag ha en fråga att ställa honom.

Jan-Erik, du varnar oss för jämförelser: ”Mitt råd till insändarskribenter vore således: Var försiktig med jämförelserna. Det är ytterst sällan förhållandena är sådana att det är meningsfullt att jämföra utfall eller hänvisa till generella förhållanden.”

Håller du med om att man i rimlighetens namn inte borde ha spåran som det enda alternativet?

Jag hänvisar till min kria i ÅU 6.2.2024, där jag som skattebetalare i Åbo insisterar på att Åbo stad utreder också batteridriven ledbuss och trolleybuss som alternativ, och där jag gör en mycket kort men ändå, tycker jag, ganska talande jämförelse mellan de tre alternativen.

Magnus Gräsbeck

Dela artikeln

En kommentar: “Spårvagnsfråga till Jan-Erik Wiik

  1. Jan-Erik Wiik skrev

    Ja, Magnus, jag håller med om det. Men eftersom jag misstänker att kommentarerna når ytterst få ÅU-läsare, återkommer jag till frågan; kanske inte i nästa insändare, men troligen i den därpå följande.
    ha det bra
    Jan-Erik W.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter