Förflytta dig till innehållet

Skärgårdsborna behöver inga snabba båtar, utan säkra förbindelser

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Jag håller helt med Håkan Wickström (ÅU, 26.3). Det är beklagligt att alla instanser, skatteförvaltningen, NTM-centralen och Egentliga Finlands förbund m.fl., gått in för att skärgården ska avfolkas. Man talar vackert om att hålla skärgården levande men handlar stick i stäv med dessa fina tal.
Skärgårdsborna behöver inga snabba båtar, utan man behöver säkra förbindelser, som också kan transportera mindre mängder byggmaterial mm. Turister ska också vara inställda på att anlita samma förbindelser.
Det är fel att i konkurrensutsättningen utgå från turisternas behov, likaså är det fel att boare på holmar ska måsta skaffa sig en extra bil för att ta sig på holmen från förbindelsebåtsbryggan hem.
Dessutom är det nu en gång för alla klarlagt, det finns ej parkeringsplatser för skärgårdsbornas bilar varken i Verkan eller i Havträsk. Kala 6 har ej tid och kapacitet att sköta alla tungtransporter i skärgården.
Yngve Lindqvist
Nagu

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter