Förflytta dig till innehållet

Sådana som Ville behövs

Åbo Underrättelsers logo

Ungdomen är en verklig resurs för att Åbo ska utvecklas i rätt riktning. Ville Käldström (ÅU 13.2) skriver realistiskt och med ungdomens röst hur han vill utveckla framtidens Åbo.

Insändaren är också ett bevis på hur viktigt det är att kunna erbjuda både jobb och fritidsintressen för att våra ungdomar ska bosätta sig i Åbo efter studierna. Käldström ger likaså en artig känga åt våra högskolor att skärpa sig i samarbetet mellan stad och högskola.

Åbo har en vision att vara landets bästa studiestad. Inom projektet ”Studiestaden Åbo” ordnas för samtliga högskolestuderande gemensamma aktiviteter dels för att välkomna gulnäbbarna och dels med målsättning att under studietiden bredda vägen till näringslivet bland annat via rekryteringsmässor. Men samarbetet kan bli bättre. Åbo stad bör utöka antalet praktikplatser, samarbetet inom ramen för pro gradu-arbeten och höra studenterna i frågor som berör stadsplanering och markanvändning.

Professor Kimmo Grönlunds projekt där medborgarpaneler har testats som en del av kommunalt beslutsfattande kring trafiken är ett ypperligt exempel på hur flera ungdomar kan involveras i planeringen och förhoppningsvis intressera sig för samhällsfrågor framöver.

Jag hoppas staden och högskolorna plockar med sådana som Ville i planeringen som görs exempelvis under pågående projekt för campusutveckling, kulturcampus och upplivandet av området kring Gamla stortorget.

Kuppisområdet med idrottsaktiviteter har tyvärr fått lida av utökad byggnation och både nya och dåliga parkeringslösningar. Kuppis är en oas och behöver förespråkare och utvecklingsidéer av sådana som Ville.

Åboborna ska erbjudas mångsidig fritidsverksamhet och service och Svenska folkpartiet välkomnar alla som vill utveckla Åbo som en stad att leva och bo i.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter