Förflytta dig till innehållet

Domkyrkans julgran kan resas trots JHL:s strejk

Julgranen restes på onsdag. Arkivbild


Julgranen kommer planenligt att kunna transporteras till Åbo domkyrka på onsdag trots att Kuntec, som sköter transporten, omfattas av JHL:s strejk. Facket meddelade om en ny strejk i dag, tisdag, på grund av att förhandlingarna med Arkea inte har gått framåt.
Åbo stads informatör Susse Määttänen är glad över att transporten av granen är tryggad.
– Jag var tidigare i dag i kontakt med Kuntec och chefen kunde försäkra att han får ihop en grupp som kan sköta transporten i morgon, säger Määttänen.
Granen anländer till Domkyrkotorget mellan klockan 12 och 14 på onsdag. Många detaljer påverkar hur länge det tar att forsla granen till Åbo. Det bjuds på glögg åt förväntansfulla åskådare.
Ljusen i Domkyrkans julgran tänds på lördag kl. 16.00 i samband med den stora julöppningen.
Domkyrkans julgran har långa anor. Den första granen med elektriska ljus fördes till platsen redan år 1900 och julgranen på Domkyrkotorget blev en regelbunden tradition på 1930-talet. Sedan 1955 har man noggrant fört bok om granarna, var det framgår bland annat strategiska mått och vem som har donerat granen.
LÄS OCKSÅ: 
JHL inleder ny och mer omfattande strejk mot Arkea – protesten omfattar bland annat daghem, bussar, sophantering och hamnen
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter