Förflytta dig till innehållet

Paus i shoppingen ledde till dejt, restaurangbesök till 30-årigt förhållande

Kärlek ligger i luften den 14 februari…


Har du träffat ditt livs stora kärlek i Hansakvarteret?
Eller har du mött någon som stannat kvar ditt hjärta men som inte har besvarat din kärlek?
Den frågan ställde köpcentret Hansa sina besökare, som uppmanades lämna in berättelser och delta i utlottningen av tre presentkort på hundra euro.
Köpcentret har fått in ett tjugotal berättelser, säger marknadsföringschef Mirva Laaksonen.
Både unga och gamla har skickat in berättelser. De kommer att publiceras anonymt i Hansas sociala medier och marknadsföring.
ÅU fick tillgång till två berättelser.
Vi översatte fritt ett av bidragen, som också förkortats en aning:
Jag satt med min bästa vän framför apoteket på översta våningen. Vi hade shoppat i många timmar och bestämt oss för att sitta ner en stund och kolla igenom det vi köpt. Plötsligt såg vi två snygga män komma gående mot oss. Först trodde vi att de bara skulle gå förbi, men sedan kom de och ville sätta sig bredvid oss. Först skrattade vi men sedan sade vi att de kunde göra det. Den ena mannen pratade med min kompis och jag kände mig lite snopen över att den andra mannen bara satt tyst. Plötsligt frågade han om han kunde få mina kontaktuppgifter. Jag funderade en stund och till sist gav jag dem till honom. Efter det började han prata med mig. Han berättade en massa roliga historier. Till sist frågade han om han kunde få titta på min hand. Jag frågade varför, och han sade; nå visa den nu bara. Han började peka på alla streck i handflatan och på handens olika delar. Han påstod att han kunde förutspå mitt kärleksliv. Han höll på länge, och till sist skrattade han och sa att han egentligen inte visste vad han talade om. Jag kände mig lite snopen för jag hade verkligen trott på honom, men jag skrattade. Hans kompis sade att de måste ge sig av till tågstationen för att åka hem till Loimaa där de bodde just då. Vi sade att okej, varför inte och jag och mannen jag hade talat med höll varandra i handen hela vägen. När vi var framme vid tågstationen gav han mig plötsligt en puss och lovade att ringa. Nu sällskapar vi och vi ska tillbringa hela sportlovet tillsammans. 
Här är det andra bidraget, som kom in i diktform.
I den berättar en person om hur hen träffat sin partner på restaurangen Foija. De har sällskapat i över trettio år sedan dess.
ÅU publicerar dikten på originalspråk:

”Mies Hansakaupungin”
 
Ei ne olleet ekat treffit vaan tokat
silloin meillä jo Hansan foyassa piti pokat
en lähtenyt mä ekalla kutsulla saariston mökkibileisiin 
mut ensitreffeillä Turus oltiin tutustumassa ufokerholaisiin
 
Sitten Foijassa iltana 
seuraavana
mä tilasin jonkun ihme teen
oli arki-ilta
en tyytynyt vaan veteen
mut mitä välii
teetä en muistanut juoda mä lain, sä olit nii
 
viini ois ollu liikaa
eikä tehny mun mieli viinaa
mä humalluin jo tarpeeksi 
sun sanoista ja tuoksusta
koko ilta juteltii eikä välitetty kellosta
sain maistaa 
posken pintaa
sä varmaan aattelit mun rintaa
 
tästä kaverista
kiinni oon pitäny jo 
koht kolkyt vuotta
koetelleet ne on parisuhret
ku taloo rempattu vuoskymmenet 
mut ihan suotta
kohta lapsoset lennähtää karkuun 
ja me koirien kanssa jäädään parkuun
 
oisko nyt aika Foijaan palata
ja siellä tilata
Mä otan yhen teen. 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter