Förflytta dig till innehållet

Paketfrågan olöst i Åbolands skärgård – uppgivna invånare har idéer men paragraferna står emot

Arkiv/Stefan Holmström/Emilia Örnmark
en landsvägsfärja och ett postpaket
Finferries M/S Aurora. För skärgårdsbor i Kimitoön och Pargas är det ett dilemma att Finferries besättning inte längre tillåts hantera skärgårdsbornas försändelser.
– En märkbar försämring! Så sammanfattar Christer Friis servicenivån efter att Finferries besättning sedan september inte längre hanterar kurirpaket. Friis är ordförande för skärgårdsnämnden i Pargas, där frågan är så…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Paketfrågan olöst i Åbolands skärgård – uppgivna invånare har idéer men paragraferna står emot

  1. Henrik Halonen skrev

    Det kan hända att jag som ingenjör inte inser problematikens hela vidd eller alla dess nyanser men nog är det mycket konstigt att man inte kan ordna paket från punkt A till punkt B. Det sägs att vi i Finland är bra på tekniska saker och kanske är det så. Men på det administrativa området verkar det gå bakåt. Vi har fått till stånd världens största offentliga sektor med skyhöga kostnader för vilkas täckning vi för all framtid lånar tiotals miljarder per år. Med den satsningen borde allt från social- och sjukvård ända till fixandet av några paket till öar med existerande färjförbindelse fungera superfint. Nå, vi skall väl lita på våra myndigheter och beslutsfattare och får hoppas på en vändning till det bättre.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter