Förflytta dig till innehållet

Också Meredin flyttar från Åbo

Vd för Meredin, Petteri Wiljanen, anser att konkurrensen från varuhusen är hård. Foto: Monica Forssell


Anrika båttillbehörsaffären Meredin på Puolalagatan i Åbo har också planer på att flytta från Åbo centrum.
Meredin, eller egentligen Friluftsboden Ab som bolaget heter,  har funnits sedan början av 1950-talet och har liksom Nautikulma ett stort urval av båttillbehör.
För drygt tio år sedan investerade Meredin 7 miljoner euro i båtförvaring i Pargas och meningen är att affären i höst flyttar till Marina Pargas.
— På det sättet kan vi minska på våra utgifter, berättar vd Petteri Wiljanen.

Flyttar från centrum av Åbo till Pargas. Foto: Monica Forssell


Meredin ansökte i höstas om skuldsanering efter att den bank som Meredin lånat pengar av för Marina Pargas bygget, sökte företaget i konkurs.
Enligt Wiljanen har bygget av marinan ändå inte varit en dålig affär, utan tvärtom en bra affär som går med vinst.
— Det går inte att vinterförvara båtar på internet konstaterar Wiljanen och hänvisar till mycket annat inom båtbranschen som enligt honom har flyttat till nätet.
— Kunderna kan besöka vår affär, prova kläder, ta reda exakta detaljer om instrument och annat som de behöver till sin båt och sedan beställer de produkten via nätet. Det är inte vidare rejält, säger Wiljanen som inte ser särskilt ljust på framtiden inom båttillbehörsbranschen.
Stora varuhus som Biltema och Motonet stör också konkurrensen, anser Wiljanen.
— De har ett snävt utbud, men ett utbud som den stora massan det vill säga stugägare med små båtar behöver, medan vi specialaffärer upprätthåller ett jättestort utbud av specialartiklar som båtägare med lite större båtar och seglare behöver.
— Varuhusen plockar russinen ur bullan.
De dystra framtidsutsikterna till trots har Meredin inte planer på att kasta in handduken utan hoppas på skuldsanering och en nystart i Pargas i höst.
LÄS OCKSÅ: Nautikulma på ny adress med 25-åriga Maria Siltala vid rodret

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter