Förflytta dig till innehållet

Ja till företagsamhet och reklamskyltar!

Åbo Underrättelsers logo

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Staffan Sundström lyfter, i ÅU 13.3, på ett intressant och underhållande sätt företagares, och kanske i synnerhet småföretagares i Pargas, behov av synlighet genom reklamskyltar. Det borde ju vara en självklarhet för en liten stad att göra det lättare för sina företagare att på ett tydligt sätt markera var de finns och vad de arbetar med.

Detta både för att befrämja företagens och företagarnas överlevnad, men också för att skapa större rörelse och trivsel i stan, och för övrigt i hela ”storkommunen”.

Pargas har strålande möjligheter till tillväxt. En skärgårdsstad, med vatten på alla sidor, med Finlands 6:e stad på 25 minuters avstånd, med stora ”stadsdelar” som Nagu, Korpo, Houtskär och Iniö och med tusentals vackra och förhållandevis lättillgängliga öar, fiskevatten osv i ett av världens vackraste områden osv. Pargas är inte bara en kalkgruva, det är också en ”guldgruva”.

Så låt oss ge guldgrävarna möjlighet att gräva. Låt företagen visa sin kapacitet. Låt Pargas vara en ideal plats för arbetare, barnfamiljer, äldre, svenskspråkiga, finskspråkiga eller sådana som talar något annat språk.

Låt oss se till att det sätts upp skyltar som säger ”Välkommen hem!” och låt oss skapa en atmosfär av varm hemkänsla för alla i Pargas!

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter