Förflytta dig till innehållet

Inga specialarrangemang för skolskjutsar i Pargas trots vargläget – åtminstone inte än

Jan "Bambu" Eriksson
en varg går på isen
I Pargas har man inte diskuterat några specialarrangemang för skolskjutsarna efter alla vargobservationer den senaste tiden.

I Pargas har man inte fört några diskussioner om specialarrangemang för skolskjutsar, trots de upprepade vargobservationerna. Kimitoön uppdaterade nyligen sina skolskjutsprinciper med hänsyn till rovdjursobservationer.

I Kimitoöns kommun är det sedan februari bland annat möjligt med tillfällig avgiftsfri skolskjuts, tillfällig flytt av avhämtningsplats eller tillfälligt ledsagarbidrag till vårdnadshavaren som följer elever till skolbussen eller -taxin.

LÄS OCKSÅ

Trafikassistent Sara Ingman, som koordinerar skolskjutsarna i Pargas stad, säger att inga sådana diskussioner förts i Pargas, men att man naturligtvis följer situationen.

– Vi har inte heller kontaktats av föräldrar i den här saken, men följer hur läget utvecklas och söker vid behov lösningar, säger hon.

Så sent som förra torsdagen fotograferade en 12-årig pojke, som väntade på bussen i Sunnanberg till eftermiddagsverksamheten i Piftis, en varg som strök omkring på en närliggande åker.

LÄS OCKSÅ

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter