Förflytta dig till innehållet

Hur ska jag rösta?

Åbo Underrättelsers logo

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Med tanke på svenskans betydelse i vården har jag tänkt rösta på SFP. Men hur ska man rösta då partiet är i valförbund med Samlingspartiet? I de finska regionalnyheterna sades att det påstås att det inte lönar sig att gå i valförbund med Kristliga förbundet för de kan koncentrera sina röster.

Hur ska jag koncentrera min röst? Om jag har förstått det rätt kan SFP få en viktig styrelsepost om partiet får fem platser i fullmäktige. Men SFP får förmodligen inte fem platser om man röstar på vem som helst av SFP:s kandidater. Om rösterna sprids ut når partiet inte det önskade valresultatet.

Är det någon som vet hur jag skall tänka då jag väljer min kandidat?

Dela artikeln

En kommentar: “Hur ska jag rösta?

 1. Håkan Westergård skrev

  Bra Pehr-Olof Rönnholm att du prioriterar svenskans betydelse i vården i det stundande välfärdsvalet. Som du kan se i KD:s annons i ÅU 11.1.2022 så har Kristdemokraterna flera bra svenskspråkiga kandidater. Namnet avslöjar inte alltid kandidaternas språkkunskaper, men de flesta av kandidaterna i annonsen har antingen svenska som modersmål eller goda kunskaper i svenska.
  KD är inte i valförbund med något annat parti och det betyder att en röst på KD är röst som räknas, dvs ingen röst är bortkastad.

  För livet och hälsan!

  Håkan Westergård
  Kandidat i välfärdsområdesvalet, Åbolands skärgård (KD)

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter