Förflytta dig till innehållet

HS: Pargas och Kimitoöns befolkning har ökat med 16 procent de senaste två veckorna

ÅU-foto
sommarstuga på ö vid havet

sommarstuga på ö vid havetÅU-foto

Pargas och Kimitoöns befolkning har växt med 16 procent de senaste två veckorna. Stugan på bilden har ingenting med artikeln att göra. ÅU-bild


Pargas och Kimitoöns befolkning har ökat med 16 procent de senaste två veckorna. Det rapporterar Helsingin Sanomat, som utgått från telefonoperatören Telias statistik.
Många har åkt ut till sina stugor redan innan gränserna till Nyland stängdes. Enligt HS var befolkningsmängden i Helsingfors 23 000 personer färre efter att gränsen stängdes än två veckor tidigare.
Rautavaara i Savolax, Gustavs och Tövsala (Taivassalo) i Egentliga Finland och Sastmola (Merikarvia) i Satakunta hör till de kommuner där befolkningen ökat som mest.
Procentuellt sett har flest flyttat till Sottunga på Åland de senaste två veckorna. Där har befolkningen växt med 57 procent, vilket ändå bara är 38 personer.
Nådendal har fått se sin befolkning växa med sju procent de senaste två veckorna.

Pahta inte överraskad

Kimitoöns kommundirektör Anneli Pahta är inte överraskad över HS statistik.
Det finns 4 600 fast bosatta i kommunen och 4 800 fritidsbostäder. Den 28 mars befann sig 1 334 personer flera i kommunen än två veckor tidigare.
— Stuggästerna tillbringar 80–90 dagar om året här vanligtvis, och många ser sin fritidsbostad som sitt andra hem, säger Pahta till HS.
LÄS OCKSÅ:
Nylänningar i Nagu tänker inte åka hem
Fritidsbor välkomna i Kimitoöns skärgård, men uppmanas till försiktighet

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter