Förflytta dig till innehållet

Nylänningar i Nagu tänker inte åka hem

Heikki Vaarama från Helsingfors och paret Nina Wessman & Jarto Luotola från Esbo tänker stanna i Nagu. Foto: Anja Kuusisto Esboborna Jarto Luotola och Nina Wessman…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

3 kommentarer: “Nylänningar i Nagu tänker inte åka hem

 1. Clas Henriksson skrev

  Allt har sitt pris. Vad är värt eller inte värt – äldre och annars bräckliga personers liv eller butikens ? Man frestas att tro att cynikern G. Ek är läkare, han tycks ju veta mera än andra, men han tar farsoten ganska lättsinnigt. De som tror sig vara friska för ju smittan med sig . Om skärgårdsborna inte vill ha oss utbölingar i knutarna just nu, så ska vi ha vett att hålla oss därifrån.

 2. Göran Ek skrev

  Gunilla, Kanske för att folk inte orkar sitta och uggla i sina bostäder i stan och mycket är stängt och snart är dörren fast till alla barer/restauranger. Dessutom så har många vårarbeten att hålla på med på stugan. Var glad för att någon stöder de lokala företagarna i dessa tider, för snart är det många som går i konkurs.
  Dessutom så är corona inte livshotande för nästan 90% av befolkningen. Inte värt att sänka ekonomin till botten, men klen tröst är att hela världen har samma problem. Problemen som denna kris kommer att leda till att många fler kommer att dö än vad antalet döda av corona.
  Skulle det vara frågan om ett dödligt virus där det är för sent när man visar symptom så skulle många fler har hamstrat mat för månader farmöver och stuckit ut till stugan. Kankse även spikat upp skyltar att ingen är välkommen.
  Nu har denna coronoapandemi skapat xenofobi mot eget folk, och det märks när man går ut och folk tar en omväg runt andra som kommer emot.
  Skall man stänga ner allt på nytt när nästa våg kommer? NEJ, det har redan kostar för mycket. Lika bra att häva undantagstillståndet och öppna allt och gå till normala vardagen senast efter påsk. Kostar det några liv så är det ändå billigare än att ha lockdown på obestämd tid.

 3. Gunilla Hagman-Karlsson skrev

  Tyvärr ser vi ju här att solidaritet inte existerar alls längre. Riksväg 1 lär ha varit full med bilar med släpkärror idag på väg ut från Nyland. De flesta skiter fullständigt i regeringens vädjan till medborgarna om att vända hem. Det är bara jag, jag, jag som gäller. Hur går det sedan när du behöver vård? Och när lokalbefolkningen behöver vård? Vi får joppas att det går bra…

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter