Förflytta dig till innehållet

Finland trotsar FN:s uppmaningar om värnplikten

Hovrätten friade i vintras en vapenvägrare, eftersom särbehandlingen av Jehovas vittnen ansågs strida mot grundlagen. Foto: Försvarsmakten Enligt Vapenvägrarförbundet skulle förslaget att slopa Jehovas vittnens befrielse från värnplikten leda till att fler vapenvägrare sätts i fängelse. Förbundet kräver att ingen ska…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

En kommentar: “Finland trotsar FN:s uppmaningar om värnplikten

  1. Namnlös skrev

    Att vägra vapen och tjänstgöring (militärt eller civilt) och straffas för sin åsikt är lika idiotiskt som att straffa de som använder droger antingen som nöje eller för att fly vardagen och ännu värre att straffa missbrukare. En person som inte har intresse för vapen eller det militära som tvingas till tjänstgöring kan vara en säkerhetsrisk. Försvaret vill heller inte ha folk som tänker först och kanske följer order och gör på sitt eget vis, man vill helt enkelt ha levande dockor som gör som man blir tillsagd. Bättre att befria folk istället för att straffa dem, räcker med att man betalar skatt.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *