Förflytta dig till innehållet

En röst på SDP är vägen till en rättvis regering

blå botten med vit text där det står ÅU debatt

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Relaterade insändare

Riksdagsvalet. Nu om någonsin är det viktigt för oss alla att ge vår röst i riksdagsvalet. De tre största partierna SDP, Samlingspartiet och Sannfinländarna ligger väldigt nära varandra i den senaste opinionsmätningen. Inte minst därför är det viktigt att lägga sin röst rätt.

SDP har redan i ett tidigt skede tillkännagivit att vi inte kan tänka oss ett samarbete med Sannfinländarna när det gäller regeringsförhandlingarna efter riksdagsvalet.

Detta beror på att Sannfinländarnas valprogram innehåller flera punkter som är helt oacceptabla för oss socialdemokrater.

Som exempel kan nämnas frågor gällande immigration och miljöomställningen.

En annan viktig fråga är om Sannfinländarna verkligen har ett genuint intresse i att bevaka de svenskspråkigas rättigheter, samt att säkra svenskans ställning i Finland för de kommande generationerna.

Inte minst därför är det intressant att läsa vad SFP:s politiske sekreterare Andreas Elfving skriver om det svenska språket i sin insändare i ÅU (30.03) ”Det finns inget annat parti man kan lita på i den frågan, och det har historien visat om och om igen.”

SFP har inte klart tagit avstånd från ett eventuellt regeringssamarbete med Sannfinländarna efter valet. Hur kan det vara möjligt?

Vi står nu inför ett ytterst viktigt linjeval, där vi måste besluta om vi vill trygga välfärdssamhället eller gå en högst oviss framtid till mötes, där skärgårdens framtid, social rättvisa, en fungerande äldreomsorg samt en högklassisk sjukvård i Åboland står hotande.

Det socialdemokratiska partiet har arbetat för finländarnas bästa i över hundra år.

En viktig del av detta arbete har gjorts av Finlands svenska socialdemokrater (FSD), som kontinuerligt kämpar för de svenskspråkigas rättigheter i skärgården och i Åboland.

Genom att rösta på SDP i riksdagsvalet garanterar du en fortsatt rättvis utveckling av det finska samhället.

Vi vill garantera att din röst ska bli hörd även i framtiden.

Kimito Svenska Socialdemokratiska förening r.f.
Västanfjärds Socialdemokratiska förening r.f.
Dalsbruks Svenska Arbetarförening r.f.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter