Förflytta dig till innehållet

Det är oklart hur Kimitoöns revisionsnämnd går vidare – nästa möte är inprickat den 16 december

Arkiv
Kimitoöns vapen mot en vägg

Kimitoöns vapen mot en väggArkiv

Kimitoöns vapen. Foto: Emma Strömberg


Eftersom Åbo förvaltningsdomstol avgjort att det var olagligt av Kimitoöns fullmäktige att avsätta kommunens revisionsnämnd uppstår vissa frågetecken kring hur nämndens arbete nu ska gå vidare.
På tisdag eftermiddag svarade förvaltningschef Erika Strandberg ÅU att saken är under utredning, och att man behöver kolla upp hur detta ska behandlas.
I Yle Åbolands artikel på torsdag morgon säger Strandberg att det framöver är den nämnd som avsattes i september i fjol som gäller. Det vill säga en nämnd där Janne Salonen (obunden) ingår. ÅU lyckades inte nå Strandberg på torsdagen.
Bakgrunden till förtroendekrisen som fick fullmäktige att avsätta revisionsnämnden var ett blogginlägg av Salonen, som behandlar alkoholservering vid ett fullmäktigeseminarium. Hela nämnden avsattes, men vid nyval var sammansättningen ungefär den samma, förutom att Salonen gick miste om sin nämndplats.
I den då nyvalda nämnden sitter Kristian Lindroos (SFP) som ordförande, Jari Hollsten (FS) som vice ordförande (ersatte Janne Salonen i sedan september 2018), Jan Drugge (SFP), Jenna Moberg (FS) och Lea Räisänen (Gröna).
Enligt senaste protokoll, från början av november, ska revisionsnämnden mötas nästa gång den 16 december.
Nämndordförande Lindroos vet inte hur saken går vidare, och väljer att inte ge någon kommentar till ÅU, eftersom han tycker att det i detta skede finns för många öppna kort.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter