Förflytta dig till innehållet

Politiker om seminarium på Örö: Det var inget sjöslag

Janne Salonen, obunden politiker i Kimitoöns fullmäktige, ifrågasätter i ett blogginlägg på Uusi Suomis webb kostnaderna för det fullmäktigeseminarium som ordnades för tjänstemän och folkvalda i början av oktober i…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Politiker om seminarium på Örö: Det var inget sjöslag

  1. Jörgen Lindroos skrev

    Ärendet har diskuterats på även på Yles hemsida, livligt är väl lindrigt sagt. Ingen verkar vara intresserad om vad som behandlades på seminariet, men nog vad som dracks i form av alkoholdrycker. Jag kommenterade artikeln på Yles hemsida, men mina kommentarer föll för Yles förhandsgranskning. Jag föreslog att Janne Salonen, Yle och vissa skribenter skulle i stället för fokusera på att kommunen betalade 18,50 euro/dag/deltagare i vin, öl och cider som inmundigades efter arbetsdagens slut, på frågor som varför fullmäktige inte ännu har behandlat pensionärsföreningarnas namninsamling och äldre rådets initiativ.Jag frågade Yle varför min kommentar inte togs emot. Svaret var entydigt;”Webbartikeln om fullmäktigeseminariet har lett till många kommentarer och därför har vi en extra strikt linje då vi modererar dem. Många är rent av osakliga, men det gäller inte din kommentar. Orsaken till att vi inte har godkänt den är att den inte handlar om det artikeln handlar om. Du vill att vi istället fokuserar på helt andra saker.” Jag förslog alltså att media och förtroendevalda som inte deltog i seminariet borde fokusera på andra frågor. Är det bra för den kommunala demokratin att fullmäktige konstaterar att ett visst utbildningsmaterial är konfidentiellt? Och detta beslut gjorde man utan att dricka varken vin, öl och cider. Hur eftermiddagskaffet inverkat på beslutandet känner jag dock inte till….

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter