Förflytta dig till innehållet

Beslutsfattare i Åbo vill utveckla omstridda tomten vid Samppalinna sommarteater — Utvidga Wäinö Aaltonens museum ett alternativ

Här framför Samppalinna sommarteater vill beslutsfattarna börja utveckla Idrottsparken. Foto: J-O Edberg


En grupp beslutsfattare från olika partier i Åbo vill utveckla tomten i Idrottsparken vid Samppalinna sommarteater, som var på tapeten för ett år sedan när Veritas ville bygga sitt huvudkontor där.
 Niko Aaltonen (Saml), Saara Ilvessalo (Gröna), Mika Maaskola (SDP) och Saara-Sofia Sirén (Saml) tar nu initiativ till att utveckla området tillsammans med de aktörer som finns där.
Politikerna tänker att arbetsgruppen skulle ledas av stadsplaneringsdirektör Timo Hintsanen och representanter för Wäinö Aaltonens museum, Samppalinna sommarteater och Paavo Nurmi Games skulle bjudas med.
Den ifrågavarande tomten på Paavo Nurmis Alle 3 väckte känslor för ett år sedan när pensionsförsäkringsbolaget Veritas ville bygga ett nytt huvudkontor där, bakom Samppalinna sommarteater. Veritas drog sig senare ur planerna på grund av protesterna.
Beslutsfattarna lyfter fram att området har en framträdande plats som ett kulturellt utvecklingsområde i Åbos centrumvision och det finns planer på att bland annat utvidga Wäinö Aaltonens museum.
I ett pressmeddelande framhåller de att det är vettigt att stegvis utveckla Idrottsparken och börja från Paavo Nurmis Alle.
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter