Förflytta dig till innehållet

Veritas bygger inget huvudkontor vid Samppalinna sommarteater

ÅU-foto


Veritas meddelar att bolaget avstår från tomtaffärerna som gäller Paavo Nurmis allé i Åbo. Planerna har väckt motstånd hos medlemmar i stödföreningen för Samppalinna sommarteater och hos invånarna i grannskapet.
– Behandlingen av vår ansökan och diskussionen som väckts runt den ger anledning att anta att det skulle ha funnits osäkerhetsmoment gällande planändringen och dess tidtabell, även om Åbo stad skulle ha beslutat att sälja tomten. Vi vill inte riskera att hamna i en utdragen tillståndsprocess, motiverar vd Carl Pettersson.
Vilken feedback har ni fått?
– Både negativ och positiv. Den negativa från de som anser att verksamheten vid Samppalinnas sommarteater skulle störas, den positiva från de som vill att arbetsplatserna ska hållas i Åbo centrum.
Petterson menar att Veritas på förhand var medvetna om att planerna på ett nybygge vid Paavo Nurmis allé kan väcka motstånd. Därför ser han det inte som ett stort bakslag.
– Vi behöver fortfarande nya lokaler, och söker nu en annorlunda lösning. En sak är säker, vi kommer att hållas inom Åbo stad. Men huruvida det blir i centrum eller utanför är oklart. Vi har några alternativ som vi nu ska utreda.
Företaget överväger både ett nybygge och att flytta in i någon befintlig fastighet.
– Problemet är att utbudet på moderna kontorslokaler i centrum är begränsat.
Åbo stad har förbundit sig till att fortsätta samarbetet med Veritas för att säkerställa att utrymmesprojektet går vidare.
Artikeln uppdaterad med kommentarer av Carl Pettersson 14.50.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter