Förflytta dig till innehållet

Barnens skärmtid oroar föräldrar – föräldrarnas osynlighet oroar Hem och Skola

Foto: Pixabay Varannan förälder med barn i grundskolan är oroad över barnens skärmtid, visar den färska föräldrabarometern. Den nya läroplanen förutsätter större delaktighet från föräldrarnas sida,…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Barnens skärmtid oroar föräldrar – föräldrarnas osynlighet oroar Hem och Skola

  1. Göran Ek skrev

    Håller man ännu på med denna diskussion om ”skärmtid”? Har hållit på sedan 80-talet när original Nintendo och C64 kom ut, fortsatte på 90-talet med Playstation och nu telefonerna/tablets. Innan datorer och spelkonsoler fanns så var det bl.a TV:n och rockmusiken som var ”farlig”. Kanske det skulle vara på tiden att de som kritiserar barnens OCH vuxnas användning av olika apparater med skärmar skulle ta reda på hur de fungerar även hårdvarumässigt istället för att vara negativ till allt ”nytt”
    Klagar man på unga som läser mycket? NEJ. Är det någon skillnad att läsa serietidningar eller spela enklare spel? NEJ, det är en sorts tidfördriv.
    Diskutera istället vad man gör med tiden när man använder telefonen/datorn. Spela även spel tillsammans, mot eller med varann beroende på spel. Sjunk in i fantasivärlden och lär engelska på ett roligare sätt. Rekommenderar Divinity: Original Sin 2, även 1:an för en LÅÅÅNG tid framåt. Annars så kan man alltid spela gamla sk. point-and-click äventyrsspel som t.ex Monkey Island 1&2, Indiana Jones: Fate of Atlantis, The Dig, Discworld… men räkna med ologiska pussel.
    Det som verkligen borde diskuteras är cancern gällande mobilspel och spelbranschen överlag, det är mikrotransaktioner och lootboxes. Spara ALDRIG bankkortet i telefonen så att apparna har tillgång till det utan att fråga kod. Man köper nämligen fusk i dagens enkla spel på telefonen, de är helt enkelt ett casino för minderåriga.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter