Förflytta dig till innehållet

Är vi fotgängare bara ett störande moment i Åbo centrum?

Åbo Underrättelsers logo

Det här är en debattartikel, åsikterna är skribentens egna.

Stortack till Janna Lehtimäki för insändaren den 8.11. angående våra barns trygghet i trafiken, den borde väcka många fler från tanke till något slags handling !

Vi har ju inte tillräckligt med barn eller hur ?

Gällande trafiken överhuvudtaget i hela innerstaden, nu när torget börjar vara färdigt och bussarna tillbaka, har mina tankar gått till att jag aldrig sett så mycket bilar där tidigare, som nu!

Jag hoppas att det är övergående och att Åbo stad kommer ihåg att de fyra åren med centrumkaos skulle leda till ett bilfritt centrum ?

Just nu är det bilarnas stad och fotgängarna får stå och vänta länge, förrän de sen helst skall flyga över gatan! Vi är ett störande moment för alla på hjul !

Jag har en gång när jag som vanligt inte hann över en dubbelgata medan jag hade grönt ljus, som ursäkt, försökt flaxa med armarna som vingar, till bilarna som måste vänta innan de kunde gasa iväg.

Skulle vi kunna använda det som en liten demonstration – att tyvärr har vi inte vingar !

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter